Organik Tarım Eğitimi

Eylül Ayı

Organik Tarım Eğitimi

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerden biri olan Organik Tarım Sertifikası ile avantajlı konuma gelebilirsiniz.
Organik Tarım Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet’te sorgulanabilir belge ile CV’nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerden biri olan Organik Tarım Sertifikası ile avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Program 10 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Eğitim İçeriği

Dünya’da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım” olarak nitelendirilmektedir.

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer tüm işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmamaktadır. Çiftçiler ve aileleri tarım ilaçlarına daha sık maruz kaldıkları için, Organik tarım, öncelikle çiftçi ve ailesinin genel olarak toplumun sağlığını korur ve iyileştirir. Organik tarım yaygınlaştıkça, tedavisi çok pahalı olan hastalıklara yakalanma oranları da azalacak ve ekonomi de dolaylı yoldan olumlu etkilenecektir.​

Bu yöntemde çevreye veya insan sağlığına olumsuz etkiler yapan kimyasal gübre, ilaçlama, hormon uygulamaları gibi verim artırıcı yöntemler kullanılmaz. Organik tarım doğal üretim yöntemlerinin günümüz agronomik bilgiler ışığında yapılmasıdır. Organik tarımda izin verilen kimyasal elementlerin toprağa ilave edilmesi, elementer kükürt gibi ekolojik sisteme ve insan sağlığına zararlı kabul edilmeyen ilaç uygulamaları yapılması mümkündür.

Eğitim İçeriği;

Organik Tarım
Organik Tarım Nedir?
Organik Tarımın Amaçları, İlkeleri, Avantajları
Türkiye de Organik Tarımın Tarihsel Gelişimi
Organik Tarım Yönetmeliği
Organik Tarım Komitesinin Görevleri
Organik Tarıma Başlama Kuralları, Geçiş Süreci
Organik Bitkisel Üretim, Ekim ve Dikim
Organik Hayvansal Üretim Kuralları, Yem Temini ve Hayvan Besleme
Hayvan Sağlığı ve Veteriner Müdahalesi
Yetiştiricilik Uygulamaları Barınak ve Bakım Şartları
Türkiye de Organik Tarımda Sözleşmeli Üretim
Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Ambalajlanması, Etiketleme, Depolanması, Taşınması, Pazarlanması
Organik Tarımda Sertifikasyon Süreci
Helal Gıda, Ön Gereksinim Programı
Helal Gıda ve Katkı Maddeleri, GDO, Şartları
Helal-Haram Ölçüleri, Fayda-Zarar Kriteri
Gıda İşletmesi Sorumlulukları, Yerleşim, Tasarım
Atık Sistemi, Hijyen, Tehlike Analizi
International Food Standart (IFS)
IFS/Gıda Ürün Kapsamları, Gıda Denetim Protokol, Bütünlük Protokol
Gıda Savunma Planı

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıdda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV’nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.  

Eğitim Süreci

Tüm işlemler online gerçekleşecektir.
Kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabileceksiniz.
Eğitim sonunda test usulü 1 adet sınavınız olacaktır.
Üç defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır.
Geçme notu 50 puandır.
Sınavlar 20-30 soru arasında olmaktadır.

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan başvuru formunu doldur ön incelemeden sonra eğitim danışmanı tarafından aranacak, kayıt işlemlerinden sonra eğitim sürecine başlayabileceksiniz.

BAŞVURU SÜRECİ

•Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
•Eğitim başlangıç ve bitiş tarih aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.

ÖN KAYIT FORMU

Lütfen seçim yapınız.

DEĞERLİ YORUMLARINIZ

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En eski
En yeni En çok oy alan
Inline Feedbacks
View all comments