Temel Yoga Eğitimi

Aralık AyıKontenjan Açık

Temel Yoga Eğitimi

Yoga Nedir?

Kökeni, BİRLİK anlamına gelen Sanskritçe bir kelimedir.

Yoga, vücuttaki organ sistemlerinin zihindeki bilinçle birleşimidir. Felsefi olarak yoga, bir dinginlik (sakinlik) durumu meydana getirmek için beden, zihin ve enerji (veya ruh) birliği üretir. Bilim ve felsefeyi harmanlayarak daha da ileri bir duruma ilerleyen kişi, daha iyi fiziksel sağlık, zihinsel kontrol ve nihayetinde kendini gerçekleştirme ile sonuçlanan beden, zihin, iç enerji ve her yeri kaplayan kozmik enerjinin birleşimini deneyimler.

Yoga, beden, zihin ve çevrede uyum geliştirmeyi amaçlayan sistematik bir fiziksel egzersiz, nefes kontrolü, gevşeme, pozitif düşünme ve meditasyon uygulamasıdır. Uygulama, düşük etkili fiziksel aktivite, duruşlar ( asana denir ), nefes alma teknikleri ( pranayama ), gevşeme ve meditasyon içerir. Çoğu insan fiziksel pozlara veya yoga pozisyonlarına aşinadır, ancak yoganın çok daha fazlasını içerdiğini bilmez.

Yoga, hayatınızın herhangi bir noktasında yaşam tarzınızı iyileştirebilir. Çocukların genç yaşta yoga yapmaya başlamaları, yaşam boyu zindeliklerinin temelini oluşturduğu için oldukça faydalıdır. Çocuklar dışında, yaşlılar, orta yaşlı bireyler ve ayrıca genç yetişkinler için yoga yapmanın çeşitli faydaları vardır.

Yoga Eğitimi Neyi Hedeflemektedir?

Günlük Yaşamda Yoga’nın bilimsel ana sistemi, meditasyon ve ruhsal gelişimi kullanarak iyi sağlık, iç huzur ve uyumun nasıl sağlanacağını öğretir.

Sağlık olarak başlıklara ayırmak gerekirse;

Fiziksel sağlığı, Akıl sağlığı, Ruhsal Sağlığı, Sosyal iletişim sağlığı, İçimizdeki İlahi Olanı Gerçekleştirme veya Gerçekleştirme hedeflerimiz içindedir. Tüm bu başlıkları

* Tüm canlılar için sevgi ve yardım

* Yaşama saygı, doğa ve çevrenin korunması

* Huzurlu bir ruh hali

* Tam vejetaryen diyet

* Saf düşünceler ve pozitif yaşam tarzı

* Fiziksel, zihinsel ve ruhsal uygulamalar

* Tüm milletlere, kültürlere ve dinlere saygıyı tekrar hatırlayarak ve hayatımızın bir parçası olarak yerleştirerek, bu yolda bir eğitim programı sunmayı hedefledik.

Her yaş grubuna hitap edebilen yogayı öğrenmek ve bu eğitimi aldıktan sonra kendinize ya da etrafınızdaki insanlara yoga yaşam şeklini aktarabileceksiniz. Böylelikle daha kaliteli, farkındalığı geniş ve yüksek bir yaşama adımlarınızı atmaya başlayacaksınız.

Hamile Anne ve Minik bebekleri için

Doğum öncesi yoganın pek çok faydası vardır. Yoga, Anne adayının ilerleyen hamileliğin bir parçası olan bel ağrısını yönetmesine yardım etmesine ve kendini doğuma hazırlamasına odaklansa da, anne karnındayken doğmamış bebeğin sakinleşmesine ve daha rahat gebelik geçirmesine yardımcı olur.

Yeni Bebek için

Bebekler, Mutlu Bebek pozunu vererek doğarlar. Anneleriyle bağ kurmanın başka bir yolundan yararlanabilirler ve bir yoga uygulamasının ritmi ve sakinliği genellikle bebeği uyutabilir.  Gebelik döneminde yapılan yoganın doğumdan sonrada faydasını gören yeni ebebeynler, daha az uykusuzluk çekerek, yaşam konforunu ve yeni gelen aile bireyine daha sağlıklı iletişim kurarlar.

Yürümeye Başlayan/Okul Öncesi Çocuk için

Yoganın yeni yürümeye başlayan öfke nöbetlerini tamamen ehlileştireceğini söylemiyorum, ancak küçük çocuklara yoga nefesi ve hareketsiz kalma becerilerini öğretmek ‘teorik olarak’ yardımcı olabilir. Bu yaştaki yoga uygulamaları, şarkı söyleme, alkışlama ve hikayelerin iç içe geçtiği oyun tabanlı ve serbest biçimlidir.

Bu eğlence ve sakinlik kombinasyonu, erken yaşta yoga sevgisini aşılamak için mükemmeldir.

İlkokul Öğrencisi İçin

Okul stresli olabilir ve yoga mükemmel bir alternatif sağlar. Okul çocukları için yoga, müfredatlarının diğer bölümlerini (sayma, dil öğrenme) desteklemenin yanı sıra sosyal beceriler, esneklik, özgüven ve empati geliştirmeyi de destekleyebilir. Çocuklar (özellikle kızlar) ara/gençlik yıllarına girerken, yoganın rekabetçi olmayan doğası sayesinde beden farkındalığı ve fiziksel görünümden ziyade güce odaklanabilirler.

Ergenler ve Gençler için

Çocuklukta bir yoga temeli, ergenlik geldiğinde ve akran baskısı vurduğunda, güçlü bir benlik saygısını destekleyebilir. Pek çok genç (özellikle kızlar), yeterince iyi olmadıkları veya değişen vücutlarından endişe duydukları için takım ve rekabetçi sporları bırakır. Bir yoga pratiğini sürdürebilirlerse, bu değişim ve belirsizlik yıllarında onları temellendirmeye ve sınav stresine karşı koymaya yardımcı olabilir.

Yirmili yaşlarında

Yirmili yaşlarınızda yoga yapmak, hayatınızın geri kalanında bir yoga yaşam tarzını takip etmenizi sağlayabilir. Yoga, gittiğiniz her yere götürebileceğiniz bir uygulamadır – dünya seyahatlerinizde veya iş için hareket etmeniz gerektiğinde her an uygulanabilir olması kişinin alanlarını genişletme ve özgürlük hissini baki kılar.

Yirmili yaşlarınızda yoga felsefesi anlayışınızı derinleştirebilir ve yaşam tarzınıza daha manevi bir uygulama eklemeye başlayabilirsiniz – yogi olmak kimliğinizin ayrılmaz bir parçası olabilir.

Otuzlu yaşlarında

Otuzlu yaşlarınızda, muhtemelen yerleşecek ve bir aile kuracaksınız. Düzenli bir yoga uygulaması, ebeveynliğin streslerini yönetmeye yardımcı olabilir, doğum sonrası kilo verme ve zindelik konusunda yardımcı olabilir ve iş-yaşam dengesine katkıda bulunabilir.

Yoğun bir kariyer yolundaysanız, yoga, uzun çalışma saatlerinin stresini ve iş baskısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ve biraz sert parti yapmayı seviyorsanız, yoga bir miktar denge sağlayabilir.

Kırklarında

Kas kütlesi, kırk yaşından itibaren doğal olarak yılda yaklaşık yüzde bir oranında azalmaya başlar. Yoga, kas gücü ve esnekliği oluşturmaya ve korumaya yardımcı olur. Ayrıca, yıllarca masalarda ve araba kullanırken kambur oturmaktan kaynaklanan omurga ve eklemlerdeki ağrılı sıkıştırmayı azaltmaya yardımcı olur.

Orta yaşa girerken, yaşamda giderek daha fazla anlam ve amaç arayabilirsiniz ve derin bir yoga ve meditasyon pratiği, bu ‘orta yaş’ kriz kaygısında size rehberlik edebilir (kişisel deneyimimlerimle paralel J!).

Ellili yaşlarda

Özellikle kadınlar için azalan kemik yoğunluğu bir sorun haline gelir, ancak bir yoga uygulamasının sağladığı esneklik ve güç, yaşlandıkça kırık kemiklere karşı kırılganlığı azaltmaya yardımcı olabilir. Kadınlar menopozun hormonal değişikliklerini yönetirken ve erkekler azalan fiziksel güç ve dayanıklılıkla yüzleşirken, yoga yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan sürekli bir fiziksel ve zihinsel uygulama halinde sizlerin bir parçası olabilir.

Çocukların evden ayrılmasıyla elliler, kendi sağlığınızı ve zindeliğinizi yeniden önceliklendirme zamanı olabilir ve inanın buna değersiniz.

Altmışlarınızda

Tutarlı bir yoga pratiği devam edersek yine ayak parmaklarına dokunmanın dayanılmaz güzel hissini yakalayabiliriz.

Emeklilik zamanı veya azaltılmış çalışma saatleri, artan sayıda yaşlıları hedef alan atölye çalışmalarına katılma ve yoga inzivalarına seyahat etme şansı da verebilir.

Yetmişlerinizde ve Ötesinde

Yoga asanalarının muhtemelen daha nazik ve terapötik olması gerekecektir (modifiye edilmiş bir sandalye yoga uygulaması uygun olabilir). Eklem hareketliliği, gücü ve dengesi yaşla birlikte azalır ve osteoartrit gibi sınırlayıcı koşullar alacakaranlık yıllarınızda yoga pratiğini etkileyebilir.

Her şey, sınırlamalara uygun, güvenli, iyileştirici bir şekilde pratik yapmakla ilgilidir.

Gelecek yıl yetmiş yaşına girecek olan annem haftada iki kez derslere giriyor. Tüm araştırmalar, ruh beden ve akıl sağlığına yararları olan yoga pratiklerinin hayatımızdaki dengeyi oluşturabilmek için tüm bunlara değdiğini gösteriyor.

Eğitime Kimler Katılabilir?

– Yaşam şeklini farklı ve pozitif alanda sürdürmeyi, farkındalığını önce kendisinde sonra etrafına yaymak isteyenler,
– Bizlere hediye edilen ve emanet edilen ruhumuzun, aklımızın ve bedenimizin dengeyle ve uyumu ile yaşamak isteyenler,
– Yoga dersleri vermeyi öğrenerek başkalarının ruhuna ve yaşamına değer katmak isteyen, yaşı cinsiyeti her ne olursa olsun kişiler.

Eğitim Süresi

80 ders saati (Videolar Canlı Dersler PDF dökümanlar)

Eğitim İçeriği Ve Konu Başlıkları

  1. MODÜL : YOGA NEDIR ?/YOGANIN 8 KOLU
  2. MODÜL : MEDITASYON VE MINDFULLNESS NEDIR?
  3. MODÜL : TEMEL ANATOMİ
  4. MODÜL :  ASANA ATÖLYESİ / UYGULAMA
  5. MODÜL : ENERJI ANATOMISI / TAMAMLAYICI TIP VE DALLARI

ÖN KAYIT FORMU

Lütfen seçim yapınız.

DEĞERLİ YORUMLARINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. * işaretli alanlar zorunludur.

Yorum Gönder