Oyun terapisi sertifikası ile oyun terapisti eğitimi verilir. Çocuklar kendini en iyi oyun oynadıkları sırada ifade ederler. Oyun sırasında, oyunun doğal akışı içerisinde yaşadıklarının bir parçasını kızgınlık, korku ve üzüntü şeklinde yansıtırlar. Oyun terapisi ile çocukların gelişimine uygun olarak terapisel ilişki kurulur. Oyun çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine yardımcı olmaktadır. Çocuklar oyun ile dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir.
Kısacası hayatla mücadele etmeyi deneyimler. Bu anlamda oyun, çocukların duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebildiği en uygun dildir. Oyun çocukların gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda mutlu eder. Tüm çocuklar sadece eğlence amaçlı oynamaya cesaretlendirilmelidir.
Oyun Terapisti Ne yapar?
Oyun terapisti empati kurabilmeli ve çocuğu anlayabilmelidir. Çocuk kendisinin anlaşılmış ve kabul görmüş olduğunu hissettiğinde iletişim kanallarını açar, kendisini daha şeffaf ifade eder ve duygu dünyası ile ilgili sırları oyun vasıtasıyla terapiste verir.
Oyun terapistinin sorumluluğu rehberlik yapmak ve yorumlamaktır. Terapist problemli davranışın yerine daha olumlu davranışların ve düşüncelerin geliştirilmesine yardımcı olur. Terapinin önemli unsurlarından biri ödüllendirmedir. Bu yolla çocuğa hangi davranışlarının uygun hangilerinin uygun olmadığı yönünde doğrudan mesaj verilir. İyi bir terapist çocuğu yönlendirmez, çocuğun çizdiği yolu takip ederek onu daha iyi anlamaya ve çözümlemeye çalışır.
Oyun Terapistine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?
Yetişkinler gibi çocuklarında zor dönemleri olur. Bu zor dönemleri bazı çocuklar çok zor atlatır. Hatta zamanında müdahale edilmezse çocukta ruhsal olarak ciddi izler bırakır. Çocuklar, evdeki veya okuldaki değişimlere adaptasyonda, aileden birinin ölümünde, ebeveyninin boşanmasında, zor dönemlerden geçebilirler. İşte böyle durumlarda çocuğun terapiste ihtiyacı olabilir.
Oyun Terapisi Ne Kadar Sürer?
Çocuğun yaşadığı travmanın ciddiyetine, çocuğun durumuna göre her çocukta tedavi süreci ve süresi farklılık gösterir. Problemli davranış ne kadar yeniyse bunun aşılması o kadar kolay olacaktır.
Oyun Terapisi Sertifikası Nasıl Alınır, Nasıl Kayıt Olunur?
Oyun Terapisi Sertifikası alabilmek için öncelikle katılımcının ön kaydını yaptırması gerekmektedir. Ön kayıt onayından sonra ödeme yapılır. Ödeme yapıldığı gün Uzman Online Eğitim tarafından katılımcıya, Katılımcı Danışmanı atanır. Katılımcı Danışmanı(mesai saatleri içerisinde olmak şartıyla) başvurusu onaylanan kişiye kullanıcı adı ve şifre gönderir.
Katılımcı kullanıcı adı ve şifreyle birlikte, kendisine gönderilen bağlantıya tıklayarak ilgili web sitesine gider. Burada ilgili yerleri doldurup eğitim almaya başlayabilir. Katılımcı Danışmanı eğitim süreci boyunca katılımcıya danışmanlık hizmeti verir.
Oyun Terapisi Sertifikası Programımıza, uzaktan eğitim ile dilediğiniz yerden dilediğiniz zaman ve şekilde katılabilir , Uluslararası onaylı sertifikalarımızı almaya hak kazanabilirsiniz.
Alacağınız dersler internet ortamında size gönderilir (mail & Flash Disk). Eğer interaktif modülümüzü kullanacaksanız, size verilen şifreyle dersleri takip etmeye hemen başlayabilirsiniz. İlk ödemeyi yapan ve kayıt oluşturan herkes için, anında dersler aktif hale getirilir.
2 yorum
Teşekkür ederim
Eğitimler özellikle de süpervizyon çok yararliydi.
Aslında ilk başta tereddütlerim oldu çok fazla dolandirilma ve kandirilma olaylarıyla karşılaştığımız için ama sonra bütün tereddütlerim derya hanım sayesinde son buldu
Her sorumun ve sorunumun en güzel karşılığını ve çözümünü buldu derya hanım
Onunla tanıştığıma çok memnun oldum insanı rahatlatan sozleri ve tavırları var
Aynı zamanda katıldığım eğitimler çok güzeldi Serhan hocam harika bir insan
Çok şey öğrendim orda bulunduğum süre icinde
Kurum olarak çok sistemli çalışılıyor bunu anladım
Herşey söylendiği zamanda yerine getiriliyor
Bu imkanları sundugunuz icin çok teşekkür ederim hem kuruculariniza hemde çalışanlarımıza😊