Otizm Eğitici Eğitmenliği

Kasım AyıKontenjan Dolmuştur

Otizm Eğitici Eğitmenliği

OTİZM (Otizm Spektrum Bozukluğu)

Otizm, belirtileri erken çocukluk döneminde ortaya çıkan, genellikle etkilerini ömür boyu sürdüren, bireylerin sosyal etkileşim ve iletişim kurma becerilerini olumsuz yönde etkileyen, sınırlı ilgi ve tekrarlanan davranışlara neden olan nöro-gelişimsel bir bozukluktur.

Niteliksel sosyal etkileşim ve iletişim bozuklukları, sınırlı ilgi alanı ve basmakalıp davranışlarla karakterize edilen Otizm, bireyin günlük yaşam işlevlerini yerine getirmede sınırlıklara neden olur.

Otizm Eğitici Eğitmenliği Amacı

Eğitime katılan uzmanlara;
Otizmin tanılanması için gereken kriterler ve sınıflandırma
Otisitik tanısı konmuş bireylerin gelişimsel özellikleri
Otistik bireylerde gözlenebilen davranışlar
Otistik bireylerin eğitim program ve stratejileri
Otistik bireyler için geliştirilmiş özel eğitim modelleri ve örnekleri
Otistik bireylerin ailelerinin yapıları ve eğitimsel işlevleri
Otizm eğitiminde okul-aile işbirliği ve önemi
Otistiklerin eğitimi için okul-aile-çocuk bağlamında uygulanması gereken stratejiler hakkında güncel ve bilimsel bilgilerin aktarılması ve uygulama yeterliklerinin kazandırılması hedeflenmektedir.

Otizm; ihtiyaçları, güçlü yanları ve zorlukları birbirinden farklı çeşitli bireyleri içeren oldukça geniş bir yelpazedir. Çocukluğun henüz erken dönemlerinde ortaya çıkmaya başlaması ve ailelerin belirtiler ile ilgili yaşadıkları güçlükler nedeni ile otistik bireylerin eğitimleri genellikle olması gerekenden daha geç başlamaktadır. Oysa tüm özel eğitim alanlarında olduğu gibi Otistik bireylerin eğitimine de olabildiği kadar erken başlanılması, bu bozukluğun etkilerinin azaltılması için yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu bağlamda otizmin tanılama kriterlerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

Otizm Eğitici Eğitmenliği Ders Programı

  • Otizmin tarihçesi
  • Otizmin tanılanması için gereken kriterler ve sınıflandırma
  • Otisitik tanısı konmuş bireylerin gelişimsel özellikleri
  • Osb’li Bireyin Gelişimini Takip Etmenin Önemi
  • Otistik Bireylerde Gözlenebilen Davranışlar
  • Otistik Bireylerin Eğitim Program Ve Stratejileri
  • Otistik Bireyler İçin Geliştirilmiş Özel Eğitim Modelleri Ve Örnekleri İşlevleri
  • Otistik Bireylerin Ailelerinin Yapıları Ve Eğitimsel İşlevleri
  • Otistiklerin Eğitimi İçin Okul-Aile-Çocuk Bağlamında Uygulanması Gereken Stratejiler
  • Otizmde Alternatif Ve Destekleyici Tedavi Yöntemleri
  • Otistik Bireylerin Hakları

Otizm Eğitici Eğitmenliği Nasıl Alınır, Nasıl Kayıt Olunur?

Otizm Eğitici Eğitmenliği Sertifikası alabilmek için öncelikle katılımcının ön kaydını yaptırması gerekmektedir. Ön kayıt onayından sonra ödeme yapılır. Ödeme yapıldığı gün Uzman Online Eğitim tarafından katılımcıya, Katılımcı Danışmanı atanır. Katılımcı Danışmanı(mesai saatleri içerisinde olmak şartıyla) başvurusu onaylanan kişiye kullanıcı adı ve şifre gönderir.

Katılımcı kullanıcı adı ve şifreyle birlikte, kendisine gönderilen bağlantıya tıklayarak ilgili web sitesine gider. Burada ilgili yerleri doldurup eğitim almaya başlayabilir. Katılımcı Danışmanı eğitim süreci boyunca katılımcıya danışmanlık hizmeti verir.

Otizm Eğitici Eğitmenliği Sertifikası Programımıza, uzaktan eğitim ile dilediğiniz yerden dilediğiniz zaman ve şekilde katılabilir , Uluslararası onaylı sertifikalarımızı almaya hak kazanabilirsiniz.

Alacağınız dersler internet ortamında size gönderilir (mail & Flash Disk). Eğer interaktif modülümüzü kullanacaksanız, size verilen şifreyle dersleri takip etmeye hemen başlayabilirsiniz. İlk ödemeyi yapan ve kayıt oluşturan herkes için, anında dersler aktif hale getirilir.

ÖN KAYIT FORMU

Lütfen seçim yapınız.

DEĞERLİ YORUMLARINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. * işaretli alanlar zorunludur.

Yorum Gönder