Süs Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi

Kasım AyıKontenjan Açık

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Eğitimi

MODÜL 1

Süs bitkilerinin tanımı ve tarihçesi
1. Süs Bitkilerinin Tanımı
2. Dünyada Süs Bitkilerinin Tarihçesi
3. Türkiye de Süs Bitkilerinin Tarihçesi

MODÜL 2

Süs bitkilerinin sınıflandırması ve kullanım alanları

1.İç mekan süs bitkileri
2.Dış mekan süs bitkileri
3.Kesme çiçekleri
4.Çiçek Düzenlemeleri

MODÜL 3

Dünyada ve Türkiye ’de süs bitkileri üretimi ve ticareti

1. Dünyada ve Türkiyede Süs Bitkileri Üretim Alanları ve Üretim Değerleri
2. Faaliyet Alanlarına Göre Üretim Alanları ve .üretim Değerleri
3. Dünyada ve Türkiyede Süs Bitkileri Dış Ticareti
4. Dünyada ve Türkiye de Süs Bitkileri İhracatı – İthalatı
5. Süs Bitkileri Sektröünde Dünyada ve Türkiye de İhracat-İthalat Değerleri

MODÜL 4

Süs bitkilerinin değerlendirilme şekilleri

1. İç Mekanda Kullanımı
2. Dış Mekanda (Peyzaj) Kullanımı
3. Kesme Çiçek Olarak Kullanımı
4. Kuru Çiçek
5. Gıda

MODÜL 5

Süs bitkilerinin çoğaltma yöntemleri

1. Generatif Üretim
1.1. Tohumla Üretim
1.2. Sporla Üretim
2. Vegetatif Üretim
2.1. Çelikle Üretim
2.2. Daldırma İle Üretim
2.3. Aşı İle Üretim
2.4. Toprak Altı Gövdeleri İle Üretim
2.5. Doku Kültürü İle Üretim

MODÜL 6

Süs bitkilerinde harç materyalleri, harç hazırlama ve dezenfeksiyon

1. HARÇ HAZIRLAMA
1.1. Harç Hazırlamanın Önemi
1.2. Harç ve Çoğaltma Materyalleri
1.2.1. Toprak
1.2.2. Çiftlik Gübresi
1.2.3. Kum
1.2.4. Perlit
1.2.5. Torf (Peat, Turba)
1.2.6. Diğer Harç ve Çoğaltma Materyalleri
1.3. Harç Materyallerinin Karıştırılması
1.4. İyi Bir Harçta Aranan Özellikler
1.5. Harç Formülleri
2. HARÇLARIN DEZENFEKSİYONU
2.1. Tanımı ve Amacı
2.2. Dezenfeksiyon Çeşitleri ve Yapılışı
2.2.1. Fiziksel Dezenfeksiyon
2.2.2. Kimyasal Dezenfeksiyon

MODÜL 7

Süs bitkilerin de görülen hastalık ve zararlılar

1.HASTALIK ETMENLERİ
1.1.Funguslar
1.2. Bakteriler
1.3. Virüsler
2. FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR
3. BİTKİLER ÜZERİNDE GÖRÜLEN ZARARLILAR
3.1. Böcekler
3.2. Akarlar ( Kırmızı Örümcekler (Acarina)
4. TOPRAKTA GÖRÜLEN ZARARLILAR
4.1. Nematodlar
4.2. Hayvansal Zararlılar

MODÜL 8

Süs bitkileri ve peyzaj

1. Toprak Hazırlığı
2. Ekim Dikim

MODÜL 9

En çok ticareti yapılan süs bitkilerinin yetiştiriciliği

Abelia, Abies, Acer palmatum, Albizzia julibrissin, Berberis, Bougainvillia,
Buddleja davidii, Buxus sempervirens, Callistemon, Cotaneaster dammeri,
Cupressocyparis leylandii, Ginkgo biloba, Grevillea, Lagerstroenia indica,
Ligustrum vulgare, Magnolia, Nadina domestica, Quercus ilex, Robinia
pseudoacacia, Syringa vulgaris, Taxus baccata, Vibirnum

MODÜL 10

Çim ve çim ekimi

1- Çim alan tesisi

2-Toprak hazırlığı

3-Çim ekimi

4-Hazır çim uygulaması

5-Çim bakımı

ÖN KAYIT FORMU

Lütfen seçim yapınız.

DEĞERLİ YORUMLARINIZ

1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. * işaretli alanlar zorunludur.

Yorum Gönder